آموزش چیدن پشم گوسفند

آموزش چیدن پشم گوسفند و تبدیل آن به پارچه را در این مقاله با هم بررسی می‌کنیم.

فرآوری پشم یکی از مهمترین مراحل در پرورش گوسفند است. پشم تمام قسمت های بدن گوسفند را می‌پوشاند و آنها را در برابر عوامل بسیاری محافظت می‌کند. اما اگر پشم در زمان معینی قیچی نشود برای گوسفند مشکل ایجاد می‌کند. اما این کار نیز فرآیند و مراحلی دارد که باید برای حفظ کیفیت پشم و جلوگیری از آسیب رساندن به گوسفند انجام شود. گوسفند مرینوس یکی از گوسفندان ارزشمند و مهمی است که پشم آن شهرت دارد. در واقع پشم آن در بین گوسفندان بهترین است و به خودی خود کیفیت بالایی دارد.

مدیریت صحیح و آگاهی کامل از نحوه پرورش و رعایت نکات مهم درباره چگونگی چرای گوسفندان در رشد کافی و کیفیت بهتر آنها موثر است. اما اگر هر یک از این مراحل نادیده گرفته شود، نه خود گوسفند و نه گوشت و پشم و شیر آنها کیفیت خوبی ندارند.

پس از پرورش گوسفندان و مراقبت از تغذیه آنها وقت آن است که پشم را کوتاه و مراحل تبدیل پارچه را طی کنید. پشم علاوه بر اینکه برای خود گوسفند مفید است و از آن محافظت می‌کند، از نظر اقتصادی نیز بسیار مهم است.

آموزش مرحله به مرحله چیدن پشم 

مرحله اول انتخاب زمان درست

پشم گوسفند باید به موقع کوتاه شود. در غیر این صورت ممکن است به گوسفندان آسیب برسد و گاها منجر به مرگ آنها شود. مثلاً وقتی پشم را در فصل سرما می‌تراشند، وقتی واقعاً به آن نیاز دارند، صدمات جدی به گوسفندان وارد می‌شود. زیرا پشم در زمستان بدن آنها را می‌پوشاند و از نفوذ سرما جلوگیری می‌کند و اگر در این زمان بدون پشم باشند آسیب می‌بینند.

بنابراین این مرحله مهمترین مرحله در فرآیند تولید پشم است. در این مرحله به کوتاهی و بلندی خز توجه می‌شود. یعنی زمانی که پشم به اندازه کافی رشد کرد و حداکثر رشد خود را داشت، کوتاه می‌شود. این بهترین زمان برای کوتاه کردن خز است. اما در صورت بلندتر شدن باعث ایجاد مشکل در حرکت گوسفندان می‌شود. 

برای این کار باید از ابزار مناسب استفاده کنید و مراقب باشید که به گوسفند آسیب نرسانید و پوست آن را زخم نکنید. زیرا در این صورت علاوه بر آزار گوسفندان احتمال بیماری در آنها را نیز افزایش می‌دهد. بنابراین در این کار نهایت دقت را داشته باشید تا این روند به خوبی پیش برود و آسیبی به آن وارد نشود.

تمیزکاری

پس از مرتب کردن پشم، نوبت به تمیز کردن آن می‌رسد. گوسفندان در هنگام چرا، استراحت و حرکت در مسیرهای مختلف قدم می‌زنند و در مکان های مختلف استراحت می‌کنند. در این مواقع خز آنها کثیف می‌شود و ممکن است خاک، علف، کود، چربی و … به آنها بچسبد. بنابراین در این زمان باید تمام زباله ها را از آن جدا و پشم ها را تمیز کرد. سپس با آب شسته می‌شوند تا هرگونه کثیفی و آلودگی باقیمانده از بین برود. برای پاکسازی چربی از مواد شوینده ای استفاده می‌شود که تمام چربی ها را کاملا تمیز می‌کند. پس از شستشو، آنها باید خشک شوند. بنابراین در مکانی قرار می‌گیرند که هوا جریان داشته باشد و با کمک نور خورشید رطوبت و نم از آنها خارج شود. یا به کمک دستگاه های مخصوص سریعتر آنها را خشک می‌کنند.

صاف کردن الیاف در آموزش چیدن پشم

در حین شستشو، الیاف پشم درهم می‌شوند. بنابراین لازم است همه آنها را شانه کرده و گره ها را باز کنید تا صاف شوند. در غیر این صورت، هنگام کار با آن، گره های پشم، فرآیند تبدیل شدن به پارچه را پیچیده می‌کند.

مرتب سازی

گوسفند ها رنگ های متفاوتی دارند و رشد پشم آنها یکسان نیست. نرمی و ضخامت آنها نیز متفاوت است. بنابراین، همه آنها باید مرتب شده و در دسته بندی مناسب قرار گیرند. در این مرحله است که کیفیت آنها مشخص می‌شود. برای مرتب کردن آنها را با توجه به ویژگی هایشان در دسته های مختلف قرار می‌دهند. بر اساس طول، ظرافت، ضخامت، رنگ و … هر کدام در دسته بندی جداگانه ای می‌روند. 

مرحله بافت

مرحله بعدی تبدیل پشم به نخ یا الیاف ظریف است. در این مرحله الیاف به نخ هایی با ضخامت ها و کیفیت های مختلف تبدیل می‌‌شوند در ادامه نیز با کمک ماشین بافندگی نخ ها به پارچه تبدیل می‌شوند. در مرحله آخر با توجه به سفارشات رنگ می شوند. وقتی در الیاف ناخالصی باشد یعنی چند طرح با هم ترکیب شود پارچه در ردیف های پایین قرار می‌گیرد. اما در صورت استفاده از الیاف بسیار خاص، پارچه ها از بالاترین کیفیت برخوردار خواهند بود.

نوشتهٔ پیشین
نحوه چرای گوسفندان
نوشتهٔ بعدی
مزایا و معایب صادرات و واردات

پست های مرتبط

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.