نحوه چرای گوسفندان

نحوه چرای گوسفندان

نحوه چرای گوسفندان بسته به نژاد آنها تعیین می‌شود. همه گوسفندان با یک الگو چراt نمی‌کنند، اما معمولا مراحل کلی یکسان است. چرا و تغذیه به ساختار بدن گوسفند و پوشش گیاهی زیستگاه آن بستگی دارد. در مناطقی که پوشش گیاهی محدود است، برخی از گوسفندان مانند کاراکول با این شرایط سازگار می‌شوند. آنها می توانند با ذخیره مواد غذایی زنده بمانند. در مناطقی که گوسفندان زمین های وسیعی در اختیار دارند، به طور کامل تغذیه می‌کنند. گله داری گوسفندان مراحل و نکاتی دارد که اگر به آن ها دقت کنید با کیفیت می‌شوند.

همچنین بخوانید: واردات گوسفند

آموزش و نحوه چرای گوسفندان

انتخاب مکان مناسب 

(دارای پوشش گیاهی) 

اولین و مهمترین مرحله انتخاب مکان و قلمرو مناسب برای چرای گوسفندان است. با توجه به مسافت، شرایط محیطی، نوع گوسفند… باید این مکان را انتخاب کنید. یعنی مرتع باید فاصله مناسبی با محل نگهداری و استراحت گوسفندان داشته باشد. فاصله متعادلی که نه خیلی دور باشد که گوسفندان در طول آن خسته شوند و نه خیلی نزدیک که اصلا حرکت نکنند. مکانی که در آن انواع مختلف خوراک مورد نیاز گوسفندان در دسترس است.

در مناطق معتدل، گیاهان به خوبی رشد می‌کنند و سرشار از انواع علوفه هستند. این مکان برای گوسفندان و تغذیه درست آنها مناسب است. علاوه بر آب و هوا، خاک این منطقه برای رشد پوشش گیاهی نیز موثر است. خاک حاصلخیز می‌تواند مواد مغذی را برای گوسفند فراهم کند. یعنی از آنجایی که خاک حاصلخیز است، انواع مختلفی از گیاهان می‌توانند در آن رشد کنند و تنوع گیاهی در آن مکان ایجاد شود. پس قبل از هر کاری باید مکانی مناسب با تمام این شرایط فراهم و بعد شروع به پرورش گوسفند کنید.

علاوه بر این باید محیطی را انتخاب کنید که پوشش گیاهی کافی برای همه گوسفندان را داشته باشد. یعنی بر اساس تعداد دام، منطقه خاصی را برای آن در نظر بگیرید. زیرا اگر تعداد گوسفندان زیاد و مرتع کم باشد به زمین آن منطقه آسیب می‌رسانند. علاوه بر این، به دلیل کمبود خوراک، گوسفندان به اندازه کافی تغذیه نمی‌شوند.

(دور از آلودگی)

آلودگی گوسفندان به یکدیگر سرایت می‌کند و در این صورت همگی بیمار می‌شوند و می‌میرند. یا اگر زود ذبح شوند، گوشتشان سالم نیست. بنابراین، تغذیه در این مرحله مهم است. اگر در محیط نامناسب چرا کنند، بدن آنها آلوده می‌شود. نخاله و زباله زیادی در محیط زیست باقی می‌ماند که یکی از عوامل آلودگی مناطق چرای گوسفندان است.

یا حتی آلودگی هایی که در اطراف کارخانه های صنعتی ایجاد می‌شود، پوشش گیاهی آن محیط را آلوده می‌کند. وقتی گوسفندها این را میخورند مریض می‌شوند. علاوه بر غذا، آب مصرفی آنها نیز باید از هر گونه آلودگی پاک شود. منابع آب باید به دقت مورد آزمایش قرار گرفته و تمامی عواملی که باعث آلودگی آنها می‎شود، حذف گردد. محیطی که گوسفندان در آن تغذیه می‌کنند هم باید همیشه محافظت شود.

زمانبندی چرا( نحوه چرای گوسفندان )

چرای و تغذیه گوسفندان با رعایت یک سری اصول خاص انجام می‌شود. یعنی باید در یک زمان معین چرا کنند تا رشدشان مناسب باشد. بهترین زمان برای تغذیه ابتدای روز است، از نظر آب و هوا مناسب تر است و در این زمان گوسفندان به خوبی استراحت می‌کنند. شرایط چرا در صبح بهتر است زیرا در این زمان هوا خنک تر است و خبری از گرمای شدید ظهر نیست که باعث مزاحمت گوسفندان شود. البته هوای خیلی سرد هم آزار دهنده است. بهترین آب و هوا زمانی است که هوا معتدل باشد و گرما یا سرما در آن زیاد نباشد.

بعد از ظهر که دمای هوا کمتر است نیز زمان مناسبی برای چرا در نظر گرفته می‌شود. گرمای بیش از حد گوسفند را بی حال می‌کند و می‌تواند منجر به گرمازدگی شود. به همین دلیل باید در این مدت دور از آفتاب و در سایه باشند. در ضمن زمان باید به گونه ای تقسیم شود که همه گوسفندان غذای کافی داشته باشند و کاملا سیر شوند.

محافظت از گوسفندان‌

گوسفندها باید در هنگام چرا محافظت شوند زیرا نمی‌توانند تمام توجه خود را به محیط زیست خود معطوف کنند. بنابراین، آنها باید از خطرات حمله حیوانات حفظ شوند. همه گوسفندان باید در فواصل زمانی معین معاینه شوند. تغذیه آنها باید به دقت کنترل شود و ویتامین ها و واکسن های مورد نیاز آنها را تزریق کنند. با انجام این کار، آنها کاملا سالم خواهند بود و بیمار نخواهند شد. در روش های جدید پرورش، چرای ساده گوسفندان در مراتع کافی نیست. به غیر از این، برخی مواد مغذی دیگر نیز برای گوسفند در نظر گرفته می‌شود. این یک نوع اقدام پیشگیرانه است که از بروز بیماری های مختلف جلوگیری می‌کند. اگر به گوسفندان توجه نکنید، می‌توانند به بیراهه بروند و در شرایط نامناسب چرا کنند. یا به مناطق آلوده یا زیستگاه های حیات وحش نزدیک شوند. همه اینها سلامت آنها را به خطر می‌اندازد.

آگاهی کامل از نحوه رفتار گوسفندان و نیازهای آنها به طور موثر به مدیریت بهتر این مراحل و نحوه چرای گوسفندان کمک می‌کند. با این امر پرورش گوسفند برای افراد آسان تر می‌شود.

نوشتهٔ پیشین
گوسفند دامارا
نوشتهٔ بعدی
آموزش چیدن پشم گوسفند

پست های مرتبط

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.