انواع چوب روسی

انواع چوب روسی

انواع چوب روسی

بسیاری از کشورها به منظور جلوگیری از نابودی منابع مهم و حیاتی تجدید پذیری مثل چوب، درختان را به صورت محدودی قطع می‌کنند. و یا در برخی کشور ها قطع آنها به طور کلی ممنوع است این امر موجب صیانت از محیط زیست می‌شود. اما این ماده ارزشمند همواره و به صورت گسترده ای در کشور ها به مصرف می‌رسد و با کمبود آن چرخ بسیاری از بخش های صنایع از کار می‌افتد. به همین دلیل چوب‌ها و الوار مورد نیاز خود را از دیگر کشورهایی که تامین کننده هستند وارد می‌کنند.

در کشور ما نیز چوب مورد نیاز را از کشورهای همسایه همچون ترکیه و روسیه که قادر به تامین آن هستند به ایران منتقل می‌کنند. کشور روسیه بخش عمده‌ای از جنگل‌های کل جهان را داراست به همین دلیل می‌تواند تقاضای بسیاری از کشورها را در مورد صادرات چوب پوشش دهد.

انواع چوب روسی

  • آسنا
  • بریوزا
  • ساسنا
  • یولکا
  • لمبه
  • راش
  • توسکا

اصطلاحی که عموم مردم در نام برخی الوار آن را به کار می‌برند بسیاری اوقات واژه نادرستی است که به مرور رواج یافته است. آنها تمامی چوب‌های وارداتی روسیه را به نام چوب نراد می‌شناسند. ولی درواقع فقط دو نوع از چوب های روسی به نام های ساسنا و یولکا اصطلاحا چوب نراد می‌باشد. دانسیته یعنی وزن و چگالی این قبیل چوب‌ها پایین است. به این علت از چوب‌های سبک به شمار می‌روند و به همین لحاظ یعنی دانسیته پایین فعالیت و تغییر کمتری بعد از برش از خود نشان می‌دهند. به عبارتی ترک و خمش آنها کم است. همچنین در چوب‌های سخت واکشیدگی و همکشیدگی وجود دارد ولی در چوب‌های نراد این مورد کم است چون نرم هستند.

گونه ویشا یا همان سوپر بهترین نوع از چوب‌های روسی می‌باشد. گونه بعدی چوب های روسی درجه یک هستند که این نوع چوب‌ها خالدار نیز می‌باشد. چوب روسی معمولا رنگ روشن تری از سایر الوار دارند به همین دلیل به راحتی قابل تشخیص هستند. در ادامه به سایر کاربرد ها انواع چوب روسی می پردازیم.

 

در چه آب و هوایی رشد می‌کند؟

درختان روسی در آب و هوای سرد و مرطوب و در ارتفاعات بالا رشد می‌کنند. درختان نراد همگی از گونه‌های درختان کاج هستند. چون این کشور به قطب شمال نزدیک است پس در آن دائما سرما و یخبندان برقرار است. اما درختان این مناطق قادرند این آب و هوا و یخبندان را تحمل کنند و در آن رشد نمایند.

در هنگام یخبندان راه‌های دسترسی به جنگل کمتر می‌شود. و از آن مهم تر راهیابی و دسترسی در وضعیتی که گل و لای به وجود می‌آید بسیار کمتر از آن است چون خاک های این مناطق شنی هستند.

در این موقعیت‌ها میزان صادرات کاهش می‌یابد. مثلا زمانی که در ایران در ماه‌ آخر سال یعنی اسفند سرما رخت می‌بندد و هوا رو به گرمی می‌رود این حالت در روسیه طی ماه‌های فروردین و اردیبهشت همچنان ادامه دارد و در اواخر این ماه‌ها سرما و یخبندان تمام می‌شود.

واردات انواع چوب روسی

به راحتی می‌توانیم بگوییم که عمده چوب ها و محصولات مرتبط با آن از کشور روسیه به ایران منتقل می‌شود که در حالت کلی تقریباً بیش تر از 50 درصد و که گاهی اوقات به 70 درصد هم می‌رسد. از چوب‌های مورد استفاده در کشورمان از طریق روسیه تامین می‌شود. به همین دلیل دو گمرک انزلی و آستارا به صورت تخصصی در شمال کشور در این زمینه فعال هستند.

انزلی فقط از طریق راه کشتی و دریایی با روسیه ارتباط دارد. ولی آستارا گمرکی است که هم به صورت زمینی و جاده‌ای از طریق ماشین‌های حمل بار و از طریق دریا توسط کشتی، همچنین از طریق خط آهن با قطار برقرار است. این چوب‌ها به صورت تخته شده و الواری در طول‌های ۳ ، ۴ و ۶ متری به ایران منتقل می‌شود چوب‌های روسی که به کشور وارد می‌شود به شهرهای جنوبی و همچنین دیگر کشورهای عربی از جمله عراق نیز صادر می‌شود.

انواع چوب روسی چه کاربردی دارند؟ و بازار پر مصرف آنها در چیست؟

چوب‌های خالدار روسی در ترموودها و در جاهایی که بحث نما مطرح است به کار می‌رود چوب‌های بدون خال در قسمت‌های سازه‌ای و در جاهایی که مقاومت چوب در آن نقش ویژه ای دارد مانند چهارچوب درها، میز، صندلی و مبل به کار می‌رود.

حالت مقاومت زیاد و فنریت در نوع ویشا و سوپر چوب‌های روسی وجود دارد‌. که اگر خال و پوسیدگی در این نوع چوب‌ها باشد خاصیت مقاومت و فنریت آن نیز کمتر می‌شود.

از انواع چوب روسی مانند چوب آسنا در ساختمان حین ساخت به عنوان قالب بندی و از بریوزا در دسته ابزار، روکش و ساخت تخته چند لایه استفاده می‌کنند.

از چوب‌های نراد و روسی همچنین در تراس‌ها استفاده می‌کنند به صورت که با این چوب‌ها یک حالت شبکه‌ای را ایجاد می‌کنند. و از آن به عنوان بادشکن و صداشکن استفاده می‌کنند یعنی باد و صدا وقتی به این چوب‌ها برخورد می‌کند می‌شکند و به نصف می‌رسد و تا حد زیادی کاهش می یابد.

نوشتهٔ پیشین
بررسی عمقی بر تاثیرات محیطی و فنی بر ویژگی های فیزیکی و شیمیایی چوب
نوشتهٔ بعدی
هنر کار با چوب

پست های مرتبط

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.