مراحل ترخیص کالا را در ادامه بررسی میکنیم.
یک سازمان و مجموعه ای در همهی مرزهای هر کشور وجود دارد که عهدهدار ارزیابی و بررسی کالاها است. این سازمان کار بازرسی کالاهایی که به آن وارد و یا از آن خارج میشود را انجام میدهد.
این نهاد در واقع فرایندی جهانی و بین المللی را انجام میدهد و مربوط به مناطق محدودی نیست. قوانین کشورها افراد را ملزم میسازد تا به آن پایبند باشند و آنها را رعایت کنند. در غیر این صورت اجازه واردات و صادرات را به شکل قانونی نخواهند داشت.
آنها زیر مجموعه وزارت امور اقتصادی و دارایی قرار دارند و مطابق با دستورات این وزرات به اجرای وظایف میپردازند. از این رو باید همه کالاها مورد تایید این وزارت باشد تا گمرکات اجازه ترخیص آن را بدهند.
واردات و صادرات اقلام خاص
مجموعهای از اقداماتی که افراد انجام میدهند و پروسه هایی را پشت سر میگذارند تا کالاها را بین دو یا چندین مرز جابجا نمایند. این اقدامات تحت عنوان ترخیص کالا نام میگیرند. مدت زمانی که برای انجام این عملیات صرف میشود بستگی به نوع کالایی است که قصد ترخیص آن را دارند.
برخی از کالاها جزو اقلامی هستند که باید به سرعت از مرز عبور کنند و در سریعترین زمان ممکن از مبدا به مقصد برسند. مواد غذایی و دارو جزو این موارد است اگر این اقلام مانند سایر کالاها تایم زیادی را در گمرک بمانند فاسد و خراب میشوند. برای همین استثنا روند برخی از کالاها متفاوتتر است و بدون اینکه در نوبت قرار بگیرند از مرز عبور میکنند. ولی برای اغلب کالا روند انجام فعالیت یکسان است و همه مرحله را باید طی کنند تا اجازه خروج یا ورود آنها صادر شود.
مراحل ترخیص کالا
صادرکنندگان و واردکنندگان باید برای تایید همه جانبه کالاها همچنین ورود و خروج بدون مشکل آنها قوانینی را رعایت و اقداماتی انجام دهند.
طی این فرایند اسناد و مدارک مورد نیاز باید حتما کامل باشند. این اسناد دارای مهر و امضا از سوی سازمانهای مربوطه هستند و در غیر این صورت اعتباری نخواهد داشت.
-
ارائه مدارک
اگر بخواهید روند کارهای شما بدون مشکل در این مرحله طی شود و به تعویق نیفتد باید اسناد را به درستی ارائه دهید. هر مدرک به موضوع و مبحث خاصی مربوط است. این مدارک نشان میدهد شما کاملاً قانونی و تحت نظر سازمان و وزارت مرتبط با آن این اقدامات را انجام میدهید. به همین دلیل میتوانید بدون معطلی و نگرانی روند قانونی را طی کنید.
وقتی از صحت و درستی مدارک اطمینان مطمئن شدید باید آنها را به این سازمان تحویل دهید. آنها به طور کامل همه اسناد را بررسی میکنند و با مدارکی نیاز دارند تطبیق میدهند. اگر مطابقت درست صورت گرفت و تمامی فاکتورهای لازم را دارا بود از آن مرحله تایید میگیرد و به مرحله بعدی منتقل میشود.
-
ارزش گذاری کالا
ارزش هر کالا با کالای دیگر متفاوت است و به طبع هزینه ی دریافتی از آن نیز فرق دارد. از این رو بعد ارائه مدارک همه کالاها ارزش گذاری انجام میشود تا تعرفه گمرکی و هزینه ای که باید پرداخت شود محاسبه گردد. این هزینه پرداختی بسته به نوع کالایی است که فرد قصد صادرات یا واردات آن را دارد.
-
چک و بررسی سایر مدارک
در اسناد مربوطه تمام جزئیات مثل نوع کالا، ارزش، ابعاد، تعداد مبدا و مقصد باید تک به تک ثبت شود. مدارک را به ماموران ارائه میدهند و در انتظار اخذ مجوزها میمانند در نوبت قرار میگیرند تا بررسیها انجام شود.
-
بارگیری مجدد
برای اینکه بررسی و ارزیابی به شکل کاملا دقیقی باشد نیاز است تا کالا ها تخلیه گردند. بعد از طی و اتمام همه این مراحل دوباره بارگیری میشوند و به سوی مقصد راهی میگردند.
مدارک مورد نیاز برای مراحل ترخیص کالا
-
بارنامه
همه کالا دارای یکسری اطلاعات و مشخصاتی هستند که باید در یک سند ثبت گردند و قابل مشاهده باشند. برای مثال اطلاعات مالک و صادر کننده تا مشخص گردد چه کسی قصد صادرات آن را دارد. اطلاعات گیرنده نیز در آن وجود دارد تا شخصی که قرار است آن کالا را تحویل بگیرد مشخص باشد. برای اینکه اشتباهی صورت نگیرد به طور دقیق در این بارنامه ثبت میشود. پس باید این فرم را با دقت هر چه تمام تر پر کنید. چون اگر در زمان بررسی کالاها با اطلاعات ثبت شده هماهنگ نباشند، امکان صدور مجوز وجود نخواهد داشت.
-
قبض انبار
این سند نوعی رسید ورود کالا به انبار گمرک است. زمانی که مدارک مربوط به آن بخش کنترل شد کالاها در انبار قرار میگیرند. برای این کار لازم است تا قبض انبار را دریافت نمایند. در این رسید محل دقیق انبار و شماره آن، تاریخ صدور و سایر مشخصات در مورد کالا و صاحب آن درج میشود. در این انبار کالا ها در انتظار تسویه و پرداخت عوارض و مالیات باقی میمانند.
-
ترخیصیه
شرکت های خاصی وجود دارند که کار حمل و انتقال کالا ها را انجام میدهند و با سازمان گمرک همکاری دارند. وقتی هزینه ای برای این کار پرداخت شود. آن شرکت برگه و رسیدی تحت عنوان ترخیصیه را به سازمان گمرک ارائه میدهد. این رسید به این معنی است که صاحب کالا اقدامات لازم برای پرداخت هزینه را به اتمام رسانده است.
-
فاکتور یا سیاهه خرید
این سند به فروشندگان و خریداران کالا ربط دارد و باید شرایط فروش و اطلاعات کامل درباره آن ثبت شود. یعنی فروشنده در این فاکتور درج میکند چه کالاهایی را به خریدار ارائه خواهد داد و هزینه آن چقدر است. نوع بستهبندی، وزن، تعداد، ابعاد کالاها نیز از دیگر موارد ثبتی در این فاکتور و قرارداد است.
-
اعلامیه تامین ارز
مدارکی مرتبط با بانک است که اطلاعات موجود در آن شامل اعداد و ارقام مربوط به مبلغ ارزی است. در آن مشخص میشود که کالا در کدام گروه قرار دارد و چه نوع ارزی و به آن تعلق میگیرد. در این سند ارز انتقال یافته و ارزش دریافتی با زمان و تاریخ مشخص میگردد، در واقع این مدرک سندی تجاری است.
-
ثبت سفارش
وقتی شخص سفارشی را در سامانه ثبت نماید این سند صادر میگردد در واقع خریدار و وارد کننده باید آن را دریافت کنند. شخصی اگر بخواهد کالایی را به کشور وارد کند حتما باید این برگه را ارائه دهد تا مجوز تاییدیه آن صادر شود.
-
پکینگ لیست
در این لیست اطلاعات بسته بندی کالا ها به طور کامل درج میگردد. جزئیات و مشخصات هر کدام از آن ها را در این لیست وارد میکنند تا ماموران گمرک مطابق با آن اطلاعات را با یکدیگر تطبیق دهند. در این لیست شرح میدهد که بسته بندی شامل چه کالاهایی است و چه تعداد، وزن، ابعاد و اندازه ای دارند. در واقع این لیست خیلی جزئی تر و دقیقتر است تا ارزیابی کامل و دقیق انجام بگیرد.
-
بیمه نامه
قرارداد و سندی است که سلامت کالاها را تضمین میکند. اگر احیانا در مرحله مبدا تا مقصد حادثه و مشکلی برای کالا به وجود بیاید بیمهگر موظف به پرداخت غرامت و جبران ضررها خواهد بود.
سایر مدارک
در کنار این اسناد، کارت بازرگانی، پروانه بهره برداری، وکالتنامه رسمی و سایر مجوز های قانونی دیگر نیز مدارکی هستند که حتما باید ارائه شوند.
دریافت خدمات مراحل ترخیص کالا
هلدینگ ثقال با سال ها سابقه در این حیطه قادر است تا به راحتی و در اسرع وقت مراحل ترخیص کالاهای شما را انجام دهد. و آن ها را به هر مقصدی که میخواهید برساند.
>برای اطلاع از شرایط کار و جزئیات مربوط به آن تماس حاصل نمایید و با مشاوران ما در این زمینه در ارتباط باشید.