مزایا و معایب صادرات و واردات جزو موضوعاتی است که قبل از ورود به این چرخه باید اطلاعاتی از آن کسب نمود.
امروزه به دلیل گسترش بحث تعاملات بین کشور های جهان مشاغل مختلف توسط آن به رشد و توسعه میپردازند. با این سیستم فرد در سرتا سر جهان میتواند به صورت مستقیم یا غیر مستقیم حرفه، شغل، کالا، هنر و… را به سایرین عرضه دهد. حتی گاهاً این موضوع رقابتهایی را بین افراد و اشخاص هم صنف ایجاد میکند.
دسترسی افراد به منابع و وسیله یا کالاهایی که در یک کشور خارجی وجود دارد، به شکل حضوری امکان پذیر نیست. از این رو فرآیند صادرات و واردات راهکاری موثر به حساب میآید.
بررسی مزایا و معایب صادرات و واردات
دلایل اهمیت صادرات و واردات
صادرات و واردات مانند صادرات و واردات گوسفند یا انواع چوب و… تجارتی است که بر موفقیت کشورها میافزاید و تاثیر قابل توجهی در اقتصاد ملی دارد. برخی کشورها ممکن است فقط دارای منبع مشخصی باشد و در مورد منابع، مواد، وسیله و… با کمبود یا عدم آن مواجه شوند. پس برای رفع این مشکل باید سیستم و عملکردی را به کار ببرد آن هم ورود به چرخه صادرات و واردات است.
این صنعت ارزش بسیار بالایی دارد چون افراد را تا حد زیادی بینیاز میسازد یک صنعت بین المللی است و شامل مناطق خاصی نمیشود. توسعه در کشور زمانی رخ میدهد که هر چیزی که از آن غنی هستند را صادر کنند و در مقابل کالاهایی که فاقد آن هستند را وارد نمایند.
ارزش و اهمیت صادرات و واردات در جایی مشخص میشود که علاوه بر مشاغل، مصرف کنندگان نیز میتواند از تنوع کالاها بهرهمند شوند.
صادرات و واردات از شمالی ترین نقطه جهان به جنوبیترین بخش آن یا از شرقیترین نقطه به غربیترین نقطه آن انجام میگیرد. برخی از کشورها دارای منابعی هستند که در سایر کشورها وجود ندارد. از این رو در مقابل این منابع مبلغی را پرداخت میکنند تا آن را به دست آورند. یا کالایی را که مستعد صادرات آن هستند را به کشور های خارجی ارائه میدهند.
هلدینگ ثقال مدت ها است در زمینه صادرات و واردات انواع و اقسام کالاها مثل گوشت یا دستگاه خط تولید فعالیت دارد. دسترنج این فعالیت ها ارتباط گسترده با کشورهای مختلفی است. که این شرکت را قادر میسازد تا با مجموعه ها و تاجران در داخل یا خارج کشور همکاری کند. اگر به کمک و مشاوره در امر صادرات و واردات نیاز دارید میتوانید با ما تماس حاصل نمایید.
مزایا
-
تولید محصولات جدید
به دلیل گستردگی این صنعت کشورها سعی بر این دارند تا توسعه صنایع خود را تا جای ممکن افزایش دهند. از این رو شروع به ساخت یا تولید محصولات و کالاهای جدید که هم کاربردی باشد و هم افراد را ترغیب به خرید کند مینمایند.
به همین دلیل فضای رقابتی ایجاد میشود و از سوی دیگر تنوع کالا و محصولات نیز افزایش مییابد. در این رقابت کسی که محصول جدیدتر و کاربردیتری را بسازد و با خلاقیت خود باعث جذب طرفداران بیشتری شود، موفقتر خواهد بود. پس میتواند از سایر رقیبان خود جلو بزند و جایگاه مهمی را در بازارجهانی به دست آورد.
-
صرف هزینه کمتر
گاهی به دلیل مسائل مختلف مثل هزینه زیاد، عدم مواد اولیه، عدم آگاهی از نحوه ساخت و… تولید یک کالا در کشوری میسر نیست. بهترین و بهینهترین راه حل برای آن واردات محصول است. در آن صورت هزینه بیهودهای که قرار است برای تولید آن به کار رود در بخش دیگری مصرف میگردد. ممکن است به دلایل مختلفی کیفیت محصول تولیدی پایینتر از محصولات وارداتی باشد و به جای توسعه در آن زمینه با شکست روبرو گردد. از این رو واردات برخی از کالاها مقرون به صرفه تر و عقلانیتر از تولید آن است. در صورتی که بتوانند برای آن کالا بازاریابی مناسبی انجام دهند میتوانند تعداد زیادی را ثبت سفارش کنند و از تخفیفات هم بهرهمند شوند. چون معمولا اگر مقدار و حجم سفارش را افزایش یابد قیمت آن پایین تر است.
-
هماهنگی با استاندارد ها ( مزایا و معایب صادرات و واردات )
محصولات به دلایل قابل توجهی باید از منبع درست آن تهیه شوند. یعنی از کسانی که علم لازم و کافی درباره آن را دارند. از موادی استفاده میکنند که کیفیت بسیار بالایی دارد. طول عمر آن را تضمین میکنند. به شکل کاملا حرفهای، تخصصی و با توجه به نیازهای افراد آن را میسازند. روی کاربردهای مهم آن تمرکز میکنند. در این صورت ان کالا به محصولی ایده آل تبدیل میشود یعنی با استانداردها و اهداف افراد سازگار است و خرید آن حتمی است.
-
توسعه اقتصادی
کشورهایی که دارای منابع غنی هستند یا محصولاتی را تولید میکنند که در بازار نظیری ندارد میتوانند با صادرات در بازار جهانی رشد پیدا کنند. با این کار محصولاتی که متعلق به خود است را به کل جهان معرفی مینمایند.
برای مثال ایران کشوری غنی از مواد غذایی مانند برنج، زعفران، پسته و خرما است. یا در زمینه فرش و متعلقات آن و صنایع دستی حرفی برای گفتن دارد. در تولید کالایی مصرفی مثل چرم معروف است. از همه مهم تر به دلیل وجود منابع سرشار از نفت و گاز این کالا ها را به کشورهای مختلف دنیا صادر میکند.
محصولات خاص و منحصر به فردی که به دلیل موقعیت جغرافیایی مناسبی به دست میآید. از لحاظ معادن و منابع، آب و هوای عالی همچنین هنر ساکنان آن با صادرات این محصولات آنها را به دیگران معرفی میکنند. با این عمل در چرخه مثبت اقتصادی تاثیر میگذارند و آن را توسعه میبخشند.
-
افزایش سود دهی
سودی که از طریق صادرات کالا به دست میآید با سودی از فروش آن در داخل کسب میشود، یکسان نیست. محصولات در داخل کشور با مقادیر کمتری فروش و عرضه میشود. ولی اگر آن محصول به کشور دیگر صادر شود مقدار و حجم آن افزایش مییابد و همین امر دلیلی بر افزایش سودها است.
معایب صادرات و واردات
-
کمبود منابع
صادرات بیرویه کمبود و کاهش منابع و محصولات در داخل را در پی دارد. در صورتی که مقدار و حد نصابی برای صادرات تعیین نگردد و بیش از مقدار آن صورت بگیرد آن محصول در خود کشور یافت نمیشود. در این حالت مصرف کنندگان داخلی با کمبود مواجه میشود و مجبور هستند برای رفع نیازها به واردات رو آورند که این عامل توسعه اقتصادی را با تزلزل روبرو میسازد و ضربهای محکم به آن وارد میکند.
-
هزینه بالا
بستهبندی محصولات که برای محافظت بیشتر از کالا به صورت متفاوتتری از محصولات داخل کشور انجام میگیرد. این دلیل بر هزینههای بالاتر واردات محصول است. برای دستیابی به آن کالا هزینه ای هم باید برای حمل و نقل پرداخت گردد. خود نیز عاملی پر هزینه است. این فرآیند با روشهای مختلفی در همه جای جهان انجام میگیرد چه به صورت زمینی، چه هوایی، چه به شکل دریایی. هر یک از این روشها با توجه به مسائل مختلفی مثل نوع کالا، موقعیت کشور، شرایط جوی و… هر کدام به نوبه خود تاثیرگذار هستند.
-
بر هم خوردن تراز اقتصادی کشور (مزایا و معایب صادرات و واردات)
دولتها معمولا به دلیل منافعی که دارد بیشتر از صادرات حمایت میکنند. چون شاید واردات برای یک شرکت یا مجموعه سودمند باشد اما برای کشور اینگونه نیست. صادرات و واردات هر یک در جای خود مهم و برای کشورها لازم و ضروری است. اما باید توجه داشت ارزش چیزهایی که صادر میشود باید از کالاهای وارداتی بیشتر باشد. تا رشد و توسعه در آن کشور ایجاد شود و تراز مثبتی به وجود بیاید.